Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Plattång

En plattång är ett stylingverktyg som används för att platta ut hårstrån för att skapa en slät frisyr. Den är vanligtvis tillverkad av metall och har två platta plattor som värms upp för att kunna pressa ihop hårstråna.

Det finns olika typer av plattänger med olika storlekar på plattorna, temperaturinställningar och funktioner. En vanlig storlek på plattor är cirka 2,5-3 cm i bredd, men det finns också mindre och större storlekar tillgängliga beroende på hårtyp och önskad frisyr.

För att använda en plattång, börja med att tvätta och torka håret helt. Sedan delar du upp håret i sektioner och kramar ihop varje sektion mellan plattorna på tången. Håll håret på plats i några sekunder och släpp sedan ut det för att avslöja ett slätt hårstrå.

Plattänger kan vara en användbar stylingverktyg för att skapa en slät frisyr i alla hårtyper. Det är viktigt att använda en värmeskyddande produkt för att skydda håret från skador från värmen som genereras av platttången. Det är också viktigt att använda rätt temperaturinställning för ditt hår för att undvika skador och håravfall.

Om du letar efter en plattång, tänk på vilken bredd på plattorna som passar ditt hår bäst, samt vilken temperaturinställning som fungerar bäst för din hårtyp. Med lite övning kan du använda en plattång för att skapa en mängd olika släta frisyrer.